Een dier uitzoeken bij Animal Home

Hier een stukje hoe het hier in zijn werk gaat als u een cavia of konijn wilt komen uit zoeken. Het is op de eerste plaats heel belangrijk dat u goed nadenkt over de aanschaf van een dier. Het is niet zomaar iets wat u even koopt, maar u zal het dier als het goed gaat toch een aantal jaar hebben. Natuurlijk heeft een dier ook aandacht en beweging nodig. En vaak kopen mensen een dier in een opwelling en zijn ze het na een aantal weken zat. Dus denk er goed over na!

Als u goed hebt nagedacht over de aanschaf van een dier, dan moet u gaan nadenken of u een jong of een ouder dier wilt. Kijk gerust eens op de site wat er zit. Natuurlijk kunt u ook komen kijken of u er een leuk dier bij ziet. Als u al een dier hebt, kunt u uw eigen dier meenemen om het eventueel te koppelen. Ik moet er wel een goed gevoel bij hebben. Als ik mensen niet vertrouw gaan de dieren niet mee.

Als u uw dier heeft uitgekozen, mag het gelijk mee.

 

Kosten Plaatsing

Als wij een konijn uitplaatsen is het netjes ingeënt ( tegen myxomatose, vhd 1 en vhd 2)  en zijn ze nagekeken door een dierenarts.U krijgt er ook een eigen boekje bij. Dit kost natuurlijk veel geld daarom vragen wij voor de konijnen de volgende bijdrage per dier. Hier betalen wij alle kosten van die een opvang met zich mee meebrengt.

Hier een lijstje van de kosten:

Konijnen

Voedster ingeënt, niet gesteriliseerd:
35 euro

Voedster ingeënt, gesteriliseerd:
65 euro

Ram ingeënt en gecastreerd:
60 euro

Voor een koppel waarvan de ram al gecastreerd binnen is gekomen hoeft niet extra betaald te worden voor de castratie. Is de ram bij ons gecastreerd dan vragen we wel castratiekosten.

Zo komen we op de volgende bijdrage voor een koppel:
Bestaand koppel ingeënt,
voedster en ram gecastreerd:

70 euro

Bestaand koppel ingeënt,
voedster en voedster:

70 euro

Samengesteld koppel ingeënt,
voedster en ram gecastreerd:

95 euro

Cavia’s

Zeug:
15 euro

Beer gecastreerd:
40 euro

Beer ongecastreerd:
15 euro

Mocht u het dier koppelen en blijkt dit niet te lukken, kan het dier altijd terug. Dit om te voorkomen dat het dier verkeerd terecht komt.

Verder moet natuurlijk de huisvesting in orde zijn. Dus het hok, de bodembedekking en het voedsel. Zo kunt u jaren lang plezier hebben van u dier. Belangrijk is dat u mij even vraagt wat het dier is gewend voor voedsel dit is heel belangrijk voor het dier.

 

Interesse in een dier?

Neem gerust contact met mij op voor een afspraak of meer informatie.