Castreren van de mannetjes konijnen

Waarom willen wij dat de mannetjes geholpen worden?

Buiten dat een mannetje onvruchtbaar wordt, wordt castreren aanbevolen als een methode om het gedrag te beïnvloeden. Het mannetje zal minder territoriaal worden en minder of niet (gaan) sproeien. En hij kan een leuke dame krijgen zonder dat het hele huis bevolkt wordt. We proberen nestjes zoveel mogelijk te voorkomen. De opvangcentra zitten al tot de nok vol dus hoe meer jongen erbij komen hoe erger het overschot word.

 

Over de castratie en de kosten

Castratie is een lichte ingreep. Voor deze ingreep mag het Konijn NIET vasten. Hij zal snel opgeknapt zijn en meestal is er geen sprake van complicaties. De kosten van de castratie zullen over het algemeen € 60,00 bedragen. Maar duurder is zeker mogelijk. Omdat wij graag de mannen willen laten castreren vragen we de eigenaar van het mannetje een deel te vergoeden.  De ram laten we dan helpen en zoeken een leuke dame erbij. Zo kan het dier zijn leven verder doorbrengen met een maatje.

 

Belangrijk!

Tot TWEE weken na een castratie kan een mannetje vruchtbaar blijven! De meningen hierover verschillen nogal. De een zegt 2 weken, de ander 6. In overleg met onze dierenarts houden wij altijd 2 weken aan.